Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 3 людини

ЗВІТ КЕРІВНИКА

Дата: 25 червня 2020 о 10:21
115 переглядів

ЗВІТ

завідувача дошкільного навчального закладу

(ясла-садок) «Світлячок»
Шкарівської Віти Михайлівни
перед колективом та громадськістю

за 2019-2020рік


Даний звіт зроблений на підставі наказу Міністерства освіти і науки України від 23.03.2005р. № 178, зміст звіту зроблений на підставі “Положення про порядок звітування керівників дошкільних, загальноосвітніх та професійно - технічних навчальних закладів перед колективом та громадськістю".
МЕТА:
ПОДАЛЬШЕ УТВЕРДЖЕННЯ ВІДКРИТОЇ І ДЕМОКРАТИЧНОЇ ДЕРЖАВНО-ГРОМАДСЬКОЇ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ НАВЧАЛЬНИМ ЗАКЛАДОМ, ПОЄДНАННЯ ДЕРЖАВНОГО І ГРОМАДСЬКОГО КОНТРОЛЮ ЗА ПРОЗОРІСТЮ ПРИЙНЯТТЯ Й ВИКОНАННЯ УПРАВЛІНСЬКИХ РІШЕНЬ ЗАПРОВАДЖЕННЯ КОЛЕГІАЛЬНОЇ ЕТИКИ УПРАВЛІНСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЗАВІДУВАЧА.
ЗАВДАННЯ ЗВІТУВАННЯ:
1. ЗАБЕЗПЕЧИТИ ПРОЗОРІСТЬ, ВІДКРИТІСТЬ І ДЕМОКРАТИЧНІСТЬ УПРАВЛІННЯ НАВЧАЛЬНИМ ЗАКЛАДОМ.
2. СТИМУЛЮВАТИ ВПЛИВ ГРОМАДСЬКОСТІ НА ПРИЙНЯТТЯ ТА ВИКОНАННЯ КЕРІВНИКОМ ВІДПОВІДНИХ РІШЕНЬ У СФЕРІ УПРАВЛІННЯ НАВЧАЛЬНИМ ЗАКЛАДОМ.
Порядок денний:
1. Звіт завідувача.

2. Обговорення звіту (виступи батьків, членів колективу та громадськості).

1.ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА

Дошкільний навчальний заклад(ясла-садок) «Світлячок», розташований у с.Велика Березянка, Таращанського району ,Київської області по вул.Перемоги,7, розпочав своє функціонування після тривалого закриття у 2013 році.

На даний час в ДНЗ функціонує 1 різновікова група, яку відвідує 16 дітей.


Заклад працює за 5-денним режимом роботи, з 9 годинним перебуванням дітей в закладі (8.00 -17.00), працюють 8 співробітників: 3 -педагоги + 5 обслуговуючий персонал.

Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) «Світлячок» здійснює свою діяльність відповідно до нормативних документів та законодавчих актів України:

- Конституції України

- Закону України “Про дошкільну освіту”

- Базового компоненту дошкільної освіти

- Закону України “Про охорону праці”

- Закону України “Про цивільну оборону”

- Закону України “Про відпустки”
- Положення про дошкільний навчальний заклад
- Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів
- Правилами пожежної безпеки для навчальних закладів та установ системи освіти
- Програма розвитку дитини дошкільного віку «Українське довкілля»

А також, відповідно власного Статуту та річного плану роботи дошкільного закладу.

Діяльність закладу направлена на реалізацію основних завдань дошкільної освіти: збереження та зміцнення фізичного та психічного здоров'я дітей, формування їх особистості, розвиток творчих здібностей та нахилів, забезпечення соціальної адаптації та готовності продовжувати освіту, виховання потреби в самореалізації та самоствердженні.

Головною метою роботи дошкільного закладу є забезпечення реалізації права громадян на здобуття дошкільної освіти, задоволення потреб громадян у нагляді, догляді та оздоровленні дітей, створення умов для їх фізичного, розумового та духовного розвитку.
Групові приміщення забезпечені меблями та ігровим обладнанням, мають сучасний інтер’єр. Розвивальне середовище дитячого садка організовано з урахуванням інтересів дітей і відповідає їх віковим особливостям.

2. СКЛАД ВИХОВАНЦІВ

За проектною потужністю дошкільний заклад розраховано на 30 місць для дітей віком від 1,6м до 6(7) років. Групи комплектувались переважно у травні-серпні за заявами батьків.
У 2019 році укомплектована 1 різновікова група: 16 вихованці.
До школи випущено – 6 дітей.
За навчальний період прийнято –1 дитину.

Контингент батьків соціально благополучний, переважають діти з сімей робочих, є не працюючі.

З багатодітних сімей – 2 дітей, з малозабезпечених сімей –1 дитини, переселенці з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції , з сімей, в яких батьки є учасниками АТО – відсутні.

КАДРОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

Освітній процес в дошкільному закладі забезпечують 8 працівників: - 5 осіб обслуговуючого персоналу, 1 медичний працівник, 3 педагоги, у тому числі: 1 керівник музичний, 1 вихователь . Вони мають– базову освіту.
Методична робота з педагогічними кадрами у 2019-2020 н.р. була спрямована на підвищення професійного рівня педагогів. Якісний аналіз оцінювання рівня організації методичної роботи в ДНЗ показав, що всі форми методичної роботи (колективні, індивідуальні тощо) носили науково-методичний і пізнавальний характер, сприяли розвитку творчої активності педагогів, підвищенню рівня їх інноваційної компетентності.
Адміністрація закладу створює працівникам всі умови для плідної роботи. Завдяки оптимальній розстановці та цілеспрямованому використанню кадрів, робота колективу ДНЗ відзначається стабільністю та позитивною результативністю.

Якість освіти

На початку навчального року вихователі разом з батьками провели роботу над створенням відповідного розвивального середовища в групі, подбали про те, щоб воно було зручним, відповідало віку дітей, сприяло розвиткові природної цікавості дошкільників, забезпечувало умови для набуття навичок практичного життя, надавало малюкам свободу вибору, забезпечувало гармонійні відносини між вихователями, дітьми та навколишнім світом, налаштовувало на позитивні емоції, розвивало здібності дошкільнят, відповідно до їх нахилів та уподобань.

Педагоги поповнили кількість іграшок, розвивальних ігор, демонстраційних та роздаткових матеріалів, художньої та методичної літератури для реалізації основних завдань Базового компонента дошкільної освіти в Україні.

Готовність дітей до школи

Освітньо-виховна роботу з дітьми 6-го року життя будувалася на основі особистісно-орієнтованого підходу до дошкільників, що забезпечило розвиток та саморозвиток дитини з урахуванням її індивідуальних особливостей, здібностей, нахилів, інтересів.
Узагальнені результати психолого-педагогічного обстеження та рівень засвоєння вихованцями знань, розвиток їх умінь і навичок відповідно програмових вимог свідчать, що діти готові долати перші труднощі шкільного життя.

Робота з батьками

Робота з батьками проводилась згідно плану. Всі форми роботи з родинами – від матеріалів у батьківських куточках до батьківських зборів готуються з особливою ретельністю. Постійно діючою є виставка дитячих робіт.
Поряд з тим, постійно поповнюється педагогічна бібліотека новими посібниками, матеріалами педагогічної преси. Дієвими стали матеріали батьківських куточків. Матеріали змінні, відповідають основним питанням, над якими працює колектив. Відповідно до них спланована і тематика консультацій для батьків. Для проведення батьківських зборів добираються активні форми роботи.
Все це сприяє становленню взаєморозуміння між педагогом і батьками, дозволяє ознайомити батьків не лише з організацією педагогічної роботи з дітьми, а головне – з виховною метою, традиціями групи і дитячого садка.

Робота з школою

Вже багато років спільні проблеми, принципи і цілі єднають дошкільний навчальний заклад із Великоберезянською ЗОШ . Між закладами освіти існує співпраця, плануються спільні заходи щодо організаційно-педагогічної роботи з проблеми готовності дітей до навчання в школі з метою забезпечення наступності і перспективності освітнього процесу, соціокультурної адаптації дітей старшого дошкільного віку до умов навчання в початковій школі та їх всебічного гармонійного розвитку.

Стан здоров’я та фізичний розвиток дітей

Медико-профілактична робота здійснювалась відповідно до затвердженого плану. В дошкільному закладі виконувались всі заходи лікувально-профілактичного характеру: профілактичні щеплення, антропометрія, визначення гостроти зору, перевірка постави, огляд на педикульоз. Особлива увага приділялась організації гігієнічного навчання працівників закладу та веденню санітарно – просвітницької діяльності серед батьків, що дало можливість значно підвищити рівень обізнаності серед вищезазначених категорій осіб.
Протягом року саме турбота про здоров'я наших вихованців була і лишається одним із пріоритетів роботи дошкільного навчального закладу, тому передусім перед вихователями поставлено завдання вибору найбільш оптимальних засобів виховання і навчання дітей з метою покращення їх фізичного розвитку та стану здоров'я.
В закладі працювала кваліфікована сестра медична, яка здійснювала постійний моніторинг стану здоров’я дітей, захворюваності, організації раціонального харчування, контроль за виконанням оздоровчих заходів, призначень лікаря, підтримують інтерес дитини до власного здоров’я.

Соціально-економічний розвиток ДНЗ

Відповідно до інструктивно – методичних листів Міністерства освіти і науки України «Про організацію обліку дітей дошкільного віку» від 07.05.2007 р. №1/9 – 263, «Про систему роботи з дітьми, які не відвідують дошкільні навчальні заклади» від 04.10.2007 р. №1/9-583 в дитячому садку у травні 2020 року було здійснено облік дітей, які проживають на території села.
Крім цього адміністрацією закладу були розроблені заходи щодо збільшення охоплення дітей дошкільною освітою. Було передбачено:
- здійснення моніторингу забезпечення дітей п’ятирічного віку суспільним дошкільним навчанням та вихованням;
- поширення серед батьків педагогічних, психологічних, юридичних та медичних знань;
- проведення роз’яснювальної роботи щодо необхідності здобуття дітьми дошкільної освіти та можливості отримання її в різноманітних організаційних формах;
- залучення членів родин до роботи дошкільного навчального закладу;
- проведення групових та індивідуальних консультацій.

Фінансово-матеріальне зміцнення відбувалося за рахунок бюджетних коштів та благодійних внесків батьків.

Утримання та влаштування будівлі та території закладу відповідає санітарним нормам устрою й утримання дитячих дошкільних закладів.

Територія закладу має естетичний вигляд, достатньо озеленена. Батьки берутьучасть у благоустрої квітників на території ДНЗ. На ігрових та спортивному майданчиках обладнання підтримується у задовільному, безпечному стані. Прибирання майданчиків і всієї території дошкільного закладу здійснюється щоденно.

Результати перевірок з дотримання вимог охорони праці, техніки безпеки, протипожежної безпеки розглядались на виробничих нарадах. Таким чином, контроль за необхідними і безпечними умовами праці, навчання та виховання у дошкільному закладі носить комплексний характер.

Аналіз навчально-виховної та методичної роботи за минулий навчальний 2018-2019 рік свідчить про те, що роботу дошкільного навчального закладу можна оцінити, як задовільну.

Організація раціонального харчування

Організація харчування дітей в дошкільному навчальному закладі здійснюється відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах» від 22.11.2005 р. № 1591, Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 р. №242/329, Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженої спільним наказом Міністерства освіти і науки України та Міністерством охорони здоров'я України від 17.04.2006 р. № 298/227, із змінами, внесеними згідно з наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту від 26.02.2013 року № 202/165.

У дошкільному навчальному закладі організовано триразовий режим харчування.
Відповідно до штатного розпису заклад укомплектовано працівниками харчоблока ДНЗ, які мають спеціальну освіту та забезпечують організацію харчування.
В ДНЗ«Світлячок» створені належні умови для організації харчування дітей. Харчоблок та група забезпечені відповідним посудом та кухонним інвентарем. Протягом року було здійснено косметичний ремонт харчоблоку.
Продукти харчування та продовольчої сировини протягом 2018- 2019 навчального року постачались централізовано.
На бази-постачальники завгоспом своєчасно подаються щомісячні замовлення продуктів харчування та кожного дня замовлення на хліб.

Комісією з бракеражу продуктів харчування та продовольчої сировини приймались якісні продукти, які надходили в дошкільний навчальний заклад.

На підставі затвердженого примірного двотижневого меню, щодня сестрою медичною спільно з кухарем та комірником ДНЗ складаються меню-розкладки на наступний день. При цьому працівники користуються картотекою страв, затвердженою завідувачем ДНЗ.

У дошкільному навчальному закладі видача готових страв на групи здійснюється лише після зняття проби сестрою медичною та відповідно до часу, визначеного графіком видачі їжі. Щоденне меню розміщується на коридорі.
Для контролю за виконанням затвердженого набору продуктів сестрою медичною ведеться Журнал обліку виконання норм харчування. Аналіз виконання норм харчування за 2019 рік показує , що в цілому харчування вихованців дошкільного навчального закладу здійснювалось наближено до норм у середньому – 68%.
Протягом року сестра медична здійснює контроль за санітарним станом харчоблоку та групою ДНЗ, за своєчасним проходженням медичних оглядів та здачею санітарних мінімумів працівниками. Результати контролю розглядалися на нарадах при завідувачу.
Вихователі, помічники вихователів беруть активну участь в організації харчування дітей, ознайомлені з питаннями їхнього гігієнічного та естетичного виховання. Щодня перед кожним прийманням їжі столи для дітей сервіруються відповідно до меню. Дітей привчають сідати за стіл охайними, з чистими руками, сидіти за столом правильно та користуватись столовими приборами). Дошкільнят середньої та старшої віку навчають чергувати у групі під час приймання їжі, використовувати санітарний одяг, сервірувати столи та збирати використаний посуд. Кількість столового посуду в групах відповідає кількості дітей за списком.

Робота по зміцненню матеріально - технічної бази ДНЗ

Дошкільний навчальний заклад є комунальним закладом, тому матеріальне та фінансове забезпечення гарантує місцевий бюджет. Завдання адміністрації полягає у оптимальному його прогнозуванні, плануванні та цільовому використанні. Питання господарської роботи є найскладнішим у роботі керівника, так як на вирішення його потрібні кошти .

За кошти відділу освіти:
-лікарські засоби(600гр.)
- мийні засоби
У 2020році для проведення косметичного ремонту ,батьками закуплено :вапно,фарба,розчинник на суму 577 гривень.

Шановні батьки!!!

Шановні колеги!!!

Я особисто та діти ДНЗ «Світлячок»» щиро вдячні Вам за те, що Ви - люди не байдужі, що Вас цікавить кожна прожита дитиною хвилина в нашому дошкільному закладі. Завдяки Вашій турботі діти зростають здоровими та щасливими.

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.